Pages

Ads 468x60px

Hamileler Çiğ Süt İçmeli mi İçmemeli mi?

ABD’li pediatristlerin yeni açıklamalarına göre çiğ süt ve peynir hamile kadınlar ve bebekleri için çok riskli.

Pastörize edilmeyen çiğ süt ve süt ürünleri gebelik dönemini tehdit ediyor. Son yıllarda bu bir salgın haline gelmiş ve birçok hamile kadınla bebeği yaşamını yitirmiştir. Tüberküloz, difteri, E.coli ve mide sorunları gibi pek çok hastalığın sebebi çiğ süt ve süt ürünleri olabiliyor.

Çocuklar yetişkinlerden daha hassas olduklarından bu gıdaları tüketmemeleri azami önem taşıyor. Gebeler ve çocuklar ile bebekler çiğ sütten uzak durmalı. Düşükler, böbrek yetmezliği ve ani ölümlere neden olabiliyor. Bilinmeyen ürünler, pastörize olmayan ve çiğ süt ürünleri tüketilmemeli aksi halde enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalabiliriz.

Alerji ve astım da kötü sonuçlarına dahildir. Mandıralar ve çiftlikler de bu konuda bilinçli olmalı. Hastalık tehlikesi yaratan çiğ süt ürünleri hakkında insanlar bilgilendirilmeli. Hastaneye yatış, hastalanma ve ölüm oranlarına bakıldığında durumun ciddiyeti daha iyi anlaşılabilir. .Kaynak.7gunsaglik.com.tr,

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...